Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi

SHOP

Marodi
Aglio e Olio
Marodi

Aglio e Olio

BY Marodi

Aglio e olio, što u prijevodu znači češnjak i ulje, klasično je talijansko jelo od tjestenine koje potječe iz Napulja. Poznat po svojoj jednostavnosti, recept uključuje pirjanje češnjaka narezanog na tanke ploške na maslinovom ulju, ponekad s listićima crvene paprike, i pomiješanje sa špagetima. Često se ukrašava peršinom i ribanim parmezanom.

Ovo minimalističko jelo predstavlja primjer napuljske tradicije korištenja osnovnih, visokokvalitetnih sastojaka za stvaranje ukusnih jela. Aglio e olio glavna je namirnica cucina povera, "kuhinje siromašnih", koja naglašava snalažljivost talijanske domaće kuhinje pretvarajući skromne sastojke u omiljenu ugodnu hranu.

Serviranje za:

4 osobe

Vrijeme pripreme:

15 min

Kalorija po osobi:

553

Sastojci

Marodi Spaghetti n.5: 400 grama

Češnjak: 4 režnja

Maslinovo ulje: 80 ml

Peršin list: 15 grama

Sol: po ukusu i potrebi

Upute za pripremu:

Marodi Spaghette stavite kuhati u posoljenu vodu. Spaghette kuhajte 2 minute kraće ne što je preporučeno na pakiranju jer ćete ih dodatno termički obraditi na kraju pripreme jela u tavi.


Očistite 4 režnja češnjaka i nasjeckajte ga na trakice. Sitno nasjeckajte i svježi list peršina.


Maslinovo ulje zagrijte u dubokoj tavi. Dodajte češnjak i peršin na zagrijano maslinovo ulje. Nakon jedne minute podlijte češnjak s malo vode iz lonca u kojem se još kuhaju spaghetti.


Kada su spaghetti kuhani do željene razine prebacite ih u tavu i pomiješajte sa češnjakom, peršinom i maslinovim uljem. Po potrebi dodatno posolite tjesteninu u tavi.

Nutritivne vrijednosti:

Ugljikohidrati: 75,9 g

Proteini: 13,38 g 

Masti: 21,55 g

Ostali recepti

Krpice sa zeljem

Mac and Cheese

Alfabeto juha

Pogledaj još recepata