Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi

SHOP

Marodi

Priča koja vrijedi svakog slova, ali i nagrade

05.07.2024.

6 min read

Jedinstvena zbirka popevki osvojila je svoje prve nagrade, i to jednu na najprestižnijem festivalu kreativnosti


Marodi i agencija Bruketa&Žinić&Grey za projekt „Priča koja vrijedi svakog slova“ osvojili su prve nagrade, a jedna od njih je bronca u kategoriji Print&Publishing/Innovative and adapted use of Print & Publishing na najprestižnijem internacionalnom festivalu kreativnosti – Cannes Lions. Najveće je to moguće priznanje u svijetu tržišnih komunikacija.


Međimurska popevka 2018. godine uvrštena je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a na istom će ostati zaštićena sve dokle god se koristi. Kako bi doprinijeli očuvanju popevke, kreirano je limitirano izdanje zbirke od pet knjiga Međimurskih popevki u kojoj svaka knjiga dolazi s posebnim pakiranjem Marodi abecedne tjestenine za juhu s točnim brojem slova od kojih je sačinjena pjesma.

Marodi-Alfabeto-HR-ETUI-H_DSC9203-NObackground-min

"U ovoj kampanji nije riječ samo o tjestenini, niti o pjevanju tradicijskih pjesama. Ovo je kampanja koja govori o pripadanju i ljubavi: ljubavi prema svojoj obitelji, prijateljima i onom malom dijelu svijeta koji smatrate svojim.", izjavio je Nikola Žinić, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey.

 

„Želja nam je bila dati doprinos lokalnoj zajednici i to smo uspjeli proglašenjem Dana međimurske popevke. Kampanju smo pokrenuli s mišlju da tradiciju možemo najbolje čuvati kada ju prenosimo i živimo. Nagrada iz Cannesa značajno je priznanje kampanji, našem radu i svakako nas posebno veseli. Hvala svim partnerima na projektu, a posebno Zajednici hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije (HKUUMŽ) i Međimurskoj županiji.“ Izjavio je Antun Marodi, voditelj marketinga.

 

Cannes Lions najveće je svjetsko natjecanje kreativnosti u tržišnim komunikacijama, s više od 26 tisuća prijava samo ove godine, dok se nagrada kanski lav smatra najprestižnijom u branši.


Druga osvojena nagrada je Best of Contest na 25. izdanju najvećeg ukrajinskog festivala kreativnosti - Kyiv International Advertising Festival u kategoriji CREATIVE COMMUNICATIONS/PRINT & PUBLISHING/CONSUMER GOODS/FMCG. 


Kyiv International Advertising Festival je internacionalni oglašivački festival koji prihvaća projekte iz svih dijelova svijeta u svim kreativnim poljima s fokusom na oglašavanje. Pobjednička ceremonija ove godine održana je od 30. do 31.5.2024., a cijelu listu svih dobitnika nagrada pronađite na poveznici.


Case video pogledajte u nastavku:

 



Other blogs