Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi
Marodi

SHOP

Marodi

Hvala jajima, brašnu i vodi

10.10.2023.

5 min read

Predstavljamo premium valjanu tjesteninu


Marodi Tagliatelle, Tagliatelle Verdi, Fettuccine i Fuži zadovoljit će i zahtjevnija nepca, a cijeli je brend moderniziran novim dizajnom


Zamislili smo nešto novo i svoju tjesteninu uzdigli na još višu, gurmansku razinu, plasmanom nove premium linije valjane tjestenine. Od sada su tako na tržištu dostupne nove Marodi Tagliatelle, Tagliatelle Verdi, Fettuccine i Fuži. A kako bi svoju kvalitetu približili i nekim novim obožavateljima i tržištima, zakoračili smo u proces ponovnog brandiranja te redizajniranja cijeli svog asortimana.


Proces izrade nove valjane linije drugačiji je od procesa koji se primjenjuje na većinu tjestenine koju možemo pronaći na policama trgovina. Kako joj naziv govori, ova linija nastaje valjanjem, a ono značajno doprinosi kvaliteti finalnog proizvoda i najbliže je ručnome radu što se može postići industrijskom proizvodnjom tjestenine.


Naime, prevladavajući princip proizvodnje tjestenine je istiskivanje tijesta kroz kalupe koje rezultira kompaktnijom tjesteninom. Valjana tjestenina se pak oblikuje provlačenjem tijesta kroz set valjaka. To rezultira rahlijom strukturom, hrapavijom površinom, boljim prianjanjem umaka, kraćim vremenom kuhanja te većom lakoćom i delikatnošću pri konzumaciji. Također, „plahte“ tijesta koje nastaju valjanjem omogućuju rezanje tjestenine na veće dužine koje, zbog bolje mogućnosti namotavanja na vilicu, dodatno povećavaju gurmanski užitak.


Nova brand strategija i redizajn ambalaže rezultat su suradnje s agencijom Bruketa&Žinić&Grey. Brend je dobio novo pozicioniranje koje se može sažeti u rečenici - kvaliteta je najbolji dodatak – a proizlazi iz uvida da je kvalitetna tjestenina fina i kad se jede sama. Dizajn ambalaže je, kao i logotip, pojednostavljen i pročišćen u skladu s modernim dizajnerskim tendencijama. 

Ostale zanimljivosti